Solucan Gübresi Üretimi Devlet Desteği




Gübre üretimi yapabilmek için girişimciler desteğe ihtiyaç duyuyor. Bu desteğin verilip, verilmediği konusunda bazı söylentiler bulunuyor. KOSGEB bu konuda girişimcilere ihtiyaca göre destek veriyor. Kişinin üretim desteği alabilmesi için solucan gübresi üretim sertifikası alması gerekiyor. Sertifikanın alınabilmesi için de, kişinin bu konuda eğitim görmüş olması gerekmektedir. Eğitim görmeyen ve sertifikası olmayan kişilerin destek alması mümkün değildir. Sertifikaya sahip olan kişilerin devlete bu konuda başvuru yapması gerekmektedir.

KOSGEB'e başvuru yapan kişilerin belli bir zaman beklemesi gerekir. Devlet gerekli araştırmaları yaptıktan sonra olumlu veya olumsuz olarak geri dönüş sağlayacaktır. Şirketin kurulabilmesi için KOSGEB, girişimcilere 2000 TL civarında bir destek sağlıyor. Bu destekle birlikte kişi kendi şirketini kurup, masraflarını karşılayabiliyor. Şirketin kurulması sonrasında girişimcinin alet ve ekipman ihtiyacı bulunuyor. Devlet ise bu konuda kişinin yaptığı masrafa göre destek sunuyor. Eğer kişi yaklaşık 50.000 liralık masraf yapmışsa, devlet bunun 30.000 şirkete geri iade ediyor. Bu iadenin yapılabilmesi için kişinin yaptığı ödemelerin dekontu, faturasının bulunması gerekiyor.

Faturalar ve dekontlar KOSGEB'e gösterildikten sonra yetkililer makineleri kontrol etmek amaçlı üretim alanını ziyaret ediyor. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra paranın geri ödemesi sağlanıyor. Böylelikle kişinin yaptığı masrafların yaklaşık %60' kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Diğer giderler için KOSGEB 25 - 30 bin Türk lirası desteğinde bulunuyor. Bu desteğin alınabilmesi için şartların tamamlanmış olması ve makineler, faturalar şirketin kurulmuş olması gerekiyor. Şirket kurulduktan sonra ve gerekli aletler, makineler alındıktan sonra KOSGEB kontrolüyle birlikte hibe desteği hemen hemen tüm girişimcilere veriliyor. Kişinin gerçekten üretim yapıp, yapmayacağı gerekli kontroller arasında yer alıyor.

Solucan Gübresi Üretimi Devlet Desteği İçin Gerekli Şartlar




Devlet desteğinin alınabilmesi için en gerekli şart şirketin kurulmuş olması ve aletlerin şirket bakiyesinden alınmış olmasıdır. Şirket bakiyesinden makineler alındıktan sonra bu makinelerin cidden alındığı KOSGEB'e gösterilmelidir. Gerekli başvurular yapıldıktan sonra KOSGEB kontrolleri sağlar. Uyumluluk gösteren girişimcilere hibe desteği yapar. Hibe desteği için şirketin tüm faturaları ve dekontları KOSGEB yetkililerine göstermesi gerekir. Tüm bunların yanı sıra kişinin mutlaka girişimcilik eğitimi alması gerekmektedir.

Bu konuda gerekli eğitimleri almayan kişilere hibe desteği verilmemektedir. Kobi beyannamesi doldurulmalı ve kişinin bu işi nasıl yapacağına dair bir planlama yapması gerekmektedir. Bu planlamaların hepsi yetkililere gösterilmeli ve başvuru formlarında yer alması gerekmektedir. Formlar akılda soru bırakmayacak şekilde doldurulursa kontroller daha çabuk gerçekleşir ve kişi hibe desteğinden faydalanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatlar İçin Uyap Sistemi

Otomat Bayilikleri İle Para Kazanmak