Devletten İşlere Destek

Türkiye’de işsizlik sorunu ile karşı karşıya kalanlara ve girişimci olarak bir iş kurarak ülke ekonomisinin parçası olmak isteyenlere devlet tarafından çeşitli destekler veriliyor. Bu desteklerin bir kısmı maddi olduğu gibi bir kısmı ise mesleki eğitim ve kurslarla söz konusu oluyor. Bu yazımızda her iki hususa da değineceğiz.
İş Kur’dan Mesleki Kurslar
Bir meslek ile ilgili olarak kendinizi geliştirmek ve o meslek kolunda kendinize bir iş bulmak için yeterli bilgi donanımına sahip olmak istiyorsanız işkur mesleki kurslar açıyor ve bu kurslar sonunda alınan sertifika ile mesleki yeterliliğe sahip oluyorsunuz. Aldığınız sertifika sonrasında, İş Kur ayrıca sizin iş alanınızla ilgili olarak personel alım ilanını İş Kur’a veren firmalar ile aranızda bağlantı kuruyor. Kurum ayrıca işletmeye alınan eleman için ödenek desteği de sağlıyor.

KOSGEB Girişimcilere Maddi Destek Veriyor

Eğer kazancı olacağını düşündüğünüz bir girişim fikriniz varsa, KOSGEB’in 32 saatlik girişimcilik eğitimlerine katıldıktan sonra 30 sayfalık projenizi kuruma sunabilirsiniz. (Bunlar kosgeb başvuru şartları arasında yer alır ve eğitim/proje zorunludur.)

Projeniz eğer KOSGEB tarafından değerlendirildikten sonra onaylanırsa, ilgili işletmeniz için yapacağınız 50 bin TL’ye kadar olan harcamanıza hibe ödemesi yapılıyor ve eğer daha fazla kaynağa ihtiyacınız varsa 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sunuluyor. KOSGEB özellikle bir işi olmayan ev hanımlarının başvurularına daha fazla olumlu geri dönüş sağlıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatlar İçin Uyap Sistemi

Solucan Gübresi Üretimi Devlet Desteği

Otomat Bayilikleri İle Para Kazanmak